Diensten

In principe ben je bij ons welkom voor alle diensten waarmee je een auto mooi houdt en weer mooi kunt maken.

Je kunt met regelmaat bij ons langskomen om de binnen- en buitenkant van je auto grondig te laten reinigen en zo nu en dan te laten voorzien van een goede waxlaag.

Is de lak op een gegeven moment zijn glans verloren, dan brengen we die met één of meerdere polijstgangen weer terug, waarna je voor enkele soorten beschermlagen kunt kiezen.

Je hebt de standaard waxlaag welke bij elke wasbeurt onderhouden en na een beperkte tijd hersteld moet worden.

Ons advies is om voor een heel duurzaam wax-product of een tefloncoating te kiezen. Ook hier is onderhoud bij elke wasbeurt belangrijk, maar dan houdt de coating het ook zomaar een jaar uit.

Het meest duurzame product is de 'keramische coating'. Deze is nog duurzamer dan de tegenwoordig veel genoemde 'glascoating'. De lak krijgt daarvan een prachtige diepe en volle glans en ook de kleur en eventuele metallic zal veel mooier uitkomen. Dit zal dan meerdere jaren behouden blijven.

Voor elke coating geldt dat deze sneller zal slijten door het gebruik van agressieve shampoos. Je dient vóór het wassen ook zoveel mogelijk zand van het oppervlak af te spoelen en wasborstels, sponzen en zemen dienen heel goed schoon en vrij van zand gehouden te worden. Anders dan velen beweren, gaat zelfs de keramische coating hiervan krassen. Ook een diamant, het hardste materiaal dat we kennen, krijgt krassen als deze bijvoorbeeld langs een muur schuurt.

De twee grote voordelen van een beschermende laag zijn, dat vuil erg slecht hecht aan het oppervlak waardoor het eenvoudig schoon te krijgen is en dat de laklaag eronder heel veel langer goed zal blijven.

Ook voor de ruiten hebben we een speciale coating. Water waait er voor langere tijd zo vanaf en ijskrabben in de winter wordt ook heel veel aangenamer omdat het ijs er niet zo vast op gaat zitten.

Laat je de velgen behandelen met een goede coating, dan hecht ook daar het vuil, waaronder hardnekkig en heet remstof, niet goed aan vast. Ook deze zullen dan heel veel gemakkelijker schoon te houden zijn.

Koplampen die mat, geel en/of dof zijn geworden, maken we weer als nieuw.

Door de combinatie van zand, vuil en de vegende ruitenwissers, ga je in de loop van de tijd een waas van minuscule krasjes zien op de ruiten. Wij kunnen die dan polijsten waarna de helderheid weer helemaal terug is.

Voor de volgende diensten kunnen we je geheel ontzorgen, maar we besteden ze wel uit aan goede specialisten:

  • Het repareren van oppervlakkige schades (zoals krassen en een barst in een bumper).
  • Het 'uitdeuken zonder spuiten' van parkeerdeukjes en hagelschade.
  • Het herstellen van (kleine) beschadigingen in en slijtage van de binnenbekleding van de auto.